Zo maak je jouw bruiloft bijzonder

Zo maak je jouw bruiloft bijzonder

De kleur van je trouwjurk

Het dragen van een witte trouwjurk is één van de meest bekende bruiloftstradities. Hoe prachtig ook, het is niet verplicht. Heb jij een favo kleur en wil je daar eigenlijk wel in trouwen? Doen! Het gaat erom dat je bruidsjurk bij jou past en dat jij hem mooi vindt. Het is jouw dag, dus jij bepaalt.

640_washingtondc-courthouse-wedding-1

Credit: Gabe Aceves

 

Het weggeven van de bruid

Een andere bekende traditie is het weggeven van de bruid door haar vader. Een non-traditioneel bruidspaar kan dit misschien een beetje afgezaagd vinden. Verras je gasten en loop samen naar het altaar. Je kiest er tenslotte voor om aan elkaars zijde door het leven te gaan, dus waarom niet meteen beginnen?

640_Kim en Rob-107

Credit: Mon et Mine

Het spelen van spelletjes

Vroeger was het not done om spelletjes te spelen op een bruiloft, maar tegenwoordig kan het gewoon. Een beetje interactie tussen je gasten kan geen kwaad, komen ze juist lekker los. Veel bekende spelletjes zijn ook in levensgroot formaat te verkrijgen, bijvoorbeeld mikado, vier-op-een-rij of Jenga. Have fun!

640_spelletjes-bruiloft

Credit: Spencer Combs Photo Blog

De opstelling tijdens de ceremonie

Acht stoelen links, acht stoelen rechts. Hoewel veel bruidsparen zich qua stoelopstelling aan deze ‘regel’ houden, vinden wij een originele optie veel leuker. Wat dacht je van een ronde opstelling van de stoelen? Het grote voordeel hiervan is dat iedereen jullie kan zien en niet alleen de gasten op de voorste rij. Afhankelijk van jullie trouwlocatie kun je ook kiezen voor loungebanken, hooibalen, kussens en kleden op de grond. Think outside the chair! Lees ook ons artikel over wie waar zit tijdens de trouwceremonie

640_cirkel ceremonie lunaphoto

Credit: LunaPhoto

Het gastenboek

Laten we eerlijk zijn: heb je na de bruiloft zin om met je man door een boring boek vol handtekeningen te gaan? Je weet wel wie jullie bruiloft heeft bijgewoond, je was er zelf bij! Van het gastenboek is heel makkelijk iets leuks te maken, bekijk ons artikel over gastenboek ideeën maar eens.

640_mon et mine-details-142

Credit: Mon et Mine

De huwelijksreis

Je vraagt je misschien af: welke regel is er op het gebied van de huwelijksreis te breken? Nou, deze: je kunt ook vóór je bruiloft op honeymoon gaan. Veel stellen kunnen na de bruiloft niet meer op huwelijksreis omdat ze geen vrije dagen meer hebben, of omdat het in onze zomer regenseizoen is op de droombestemming. De oplossing: ga eerder op huwelijksreis, trouw eventueel daar, en geef een knalfuif voor al je vrienden en familie als je terugkomt.

640_bruidspaar-op-feest-zonsondergang-1

Credit: Kiekiebox

 

Bron: Theperfectwedding.nl

Bekijk ook

Laden…