Zo doe je dat: Visum aanvragen voor je huwelijksreis

Zo doe je dat: Visum aanvragen voor je huwelijksreis

Heb je net je huwelijksreis geboekt, blijkt dat je nog een visum moet aanvragen! Gedoe waar je geen zin in hebt… Lees hoe je dat eenvoudig doet in deze blog.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Visumbuitenland.nl

Je hebt vast ergens voorbij zien komen dat Glenn en ik een poos op reis zijn geweest, en ja, dan heb je dus best een aantal visa nodig. Het ene visum is eenvoudiger aan te vragen dan de ander, maar het blijft gedoe. En zeker als je al een bruiloft aan het plannen bent wil je hier niet teveel over nadenken…

Mijn advies? Laat het voor je doen! Ons visum voor China wilden we in eerste instantie zelf regelen, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Wist je bijvoorbeeld dat je je paspoort een paar dagen kwijt bent? En dat je die zelf moet brengen EN ophalen bij de ambassade? Tel daar bij op dat elk land z’n eigen feestdagen heeft waarop ze niet aan het werk zijn (jep, wij stonden voor een dichte deur) en dan snap je dat wij heel snel zijn overgestapt op een agent om onze visum aanvragen bij te regelen.

Hoe vraag je een visum aan?

Als je samenwerkt met een agent voor je visum is het heel eenvoudig. Je vult alle gegevens in op de website, en vervolgens krijg je te horen of je wel of niet je paspoort moet versturen (altijd aangetekend doen!). Je visum wordt voor je geregeld, en dit krijg je binnen via je mail (om uit te printen) of het komt direct in je paspoort. Zo gepiept dus!

De voordelen van het aanvragen van een visum via een agent

Als ik wist dat dit kon voor ik mijn visum voor Bali ging aanvragen… Dan had ik het wel geweten (ik kwam bij de ambassade stiekem ook een werknemer tegen van een agent, hop, alles werd in een keer ingeleverd. Stond ik daar 2 uur te wachten op mijn beurt… haha!). Maar er zijn nog meer voordelen:

  • Geen lange wachtrijen bij de ambassade
  • Uberhaupt: je hoeft niet naar de ambassade (in Den Haag)!
  • Je visumaanvraag gaat direct goed, dat scheelt geld en tijd
  • Geen stress!

Ga je dus op huwelijksreis en heb je een visum nodig? Bespaar jezelf de moeite, betaal een klein beetje extra en laat het regelen door een agent.

Foto’s: Unsplash.com

Bron: Grilsofhonour.nl

Bekijk ook

Laden…