Zo blijft je make-up de hele dag mooi

Zo blijft je make-up de hele dag mooi

Met deze stap-voor-stap tips blijft je make-up de hele dag mooi. Je wilt natuurlijk dat je make-up de héle dag mooi blijft, van ‘s ochtends tot in de late uurtjes.

Tips: Hoe blijft mijn make-up de hele dag mooiStap 1)
Diep reinigen.
Een belangrijke stap, waar je wat tijd en aandacht aan moet geven, omdat veel visagisten hier geen rekening mee houden, of je hier niet op wijzen! Voordat je de make-up in gaat begin je dus al met de voorbereiding:

Neem een aantal dagen voor de bruiloft een goed reinigend masker, zodat je huid al straalt voordat je de make-up in gaat. (Let wel even op dat in het maskertje geen ingrediënten zitten waar je een allergische reactie van kan krijgen!) Op de dag van de bruiloft reinig je ‘s ochtends je gezicht met een fijne lotion die goed bij jouw huid past. Smeer je huid daarna goed in met een dagcrème. Laat deze minimaal tien minuten goed intrekken voordat je aan de make-up begint!

Stap 2)
Het gebruik van primer is een goede basis waar door je een nog betere dekking krijgt van je make-up en het blijft langer zitten. Goed om te weten dus! Niet alle visagisten gebruiken dit, je zou het even na kunnen vragen, want het is zonde als halverwege de dag de make-up van je gezicht is gesmolten.

Stap 3)
De basis van je make-up zal waarschijnlijk de foundation zijn, tenzij je daar echt niet van houdt. Ook hier geldt: schoon=fijn! Gebruik dus een schoon sponsje of kwastje om de foundation goed aan te brengen. Let sowieso goed op of je visagiste schone kwastjes gebruikt om jou op te maken, door vuiligheid kan je irritatie of onzuiverheden krijgen gedurende de dag. En dát wil je natuurlijk niet.

Stap 4)
Als laatste is een fixing spray voor je gezicht een heel handige tip. Zo’ n spray haalt ten eerste het ergste poederige van je make-up weg waardoor je er natuurlijker en stralender uit ziet én het fixeert. Je kan het vergelijken als een soort haarlak voor je make-up.

Succes!

Bron: Trouwartikelen.nl

Bekijk ook

Laden…