Wel of geen social media op je bruiloft

Wel of geen social media op je bruiloft

De ene bruid vind het geweldig om de volgende dag foto’s te bekijken die gasten hebben gemaakt. De ander vind het vreselijk om de niet-perfecte foto’s te bekijken. Al voordat je de professionele foto’s ontvangt van de fotograaf staat het internet al vol met foto’s van jouw bruiloft via instagram, facebook en twitter. Nog voordat je het gangpad afgelopen bent, ben je bij wijze van al getagd in iemands foto op facebook.

Waar de fotograaf normaal gesproken weken de tijd had om de foto’s te ontwikkelen, afdrukken en inplakken, rent de fotograaf na de bruiloft direct naar huis om alvast een kleine selectie te maken en op te sturen naar het bruidspaar zodat zij die online kunnen posten.

Wel of niet leuk?

Denk eens goed na over de voors en tegens van social media op je bruiloft:

 

Voordelen van social media op je bruiloft:

-) Het delen van foto’s en verhalen is leuk. Je krijgt geweldige snapshots van jou en je lief.

-) Je zal geen kostbaar moment verliezen: Je oudtante die shotjes tequila drinkt, je beste vriendin die met een van je collega’s aanpapt, of je opa die een dansje waagt op de dansvloer. Alles wordt vast gelegd.

-) Het maken van foto’s kan ook een leuke sfeer brengen op de dag. Moedig je gasten aan om leuke foto’s te maken. Leg op diverse tafels een lijst met te maken foto’s. Zoals ‘maak een foto van jou met de bruid‘, ‘maak een foto van je outfit en kapsel‘ of ‘maak een foto van iemand die staat te dansen‘. Met deze algehele verzameling heb je een reeks van super leuke foto’s die je na je bruiloft kan koesteren. Ik zou er een grote collage van maken van kleine vierkante foto’s allemaal met dezelfde bewerking (lichtheid, kleur, etc.), en deze in een mooie lijst ophangen in de gang. Daar loop je iedere dag gegarandeerd lachend voorbij!

-) De meeste fotografen zijn geweldig in wat ze doen en leveren goed werk. Toch hebben zij ook maar twee ogen en kunnen maar op een plaats tegelijk zijn. Wanneer je gasten ook foto’s maken, leggen zij weer andere momenten vast die anders gemist zouden zijn.

Nadelen van social media op je bruiloft:

-) Als jij je bruiloft klein en privé wilt houden is het niet leuk als er allerlei foto’s van jou rond zweven op het wereld wijde web.

-) Telefoons en camera’s kunnen erg afleiden, en de gasten met andere dingen bezig houden dan te genieten van Het moment.

-) Het kan storend zijn voor andere gasten die hier niet bekend mee zijn.

-) Het is fijn als iedereen je op Instagram verteld dat je er schitterend uit ziet. Maar wil je ook foto’s op het internet van je man die op zoek is naar de kousenband onder alle lagen tulle en kant? Er kunnen dus mooie én minder fraaie foto’s gemaakt worden..

-) Ontelbaar momenten worden verstoord doordat een camera, telefoon of tablet ergens in de lucht zweeft door iemand die een foto probeert te maken.

Jouw bruiloft ONLINE

 

Moedig iedereen aan om foto’s te maken en online te plaatsen. Maak een speciale Hashtag aan zodat jij die fot’s ook allemaal te zien krijgt.

 

Jouw bruiloft OFFLINE

Heel simpel: Vraag netjes aan je gasten om gedurende de dag geen foto’s te maken en te posten. Zet een bord neer waar op je uitlegt wat de bedoeling is: Telefoons alleen in geval van nood; Relax, ontspan en laat de fotograaf maar al het werk doen.

Eventueel zou je wel een photobooth neer kunnen zetten bij het feest zodat mensen toch nog extra foto’s kunnen maken, of hippe wegwerpcamera’s gebruiken die je zelf laat ontwikkelen.

 

(Fotocredits: johnnywas.com / jodimillerphotography.com / wephotographie.com / paulblackfield.com)

 

Bron: Trouwartikelen.nl

Bekijk ook

Laden…