Waarom je echt GEEN perfecte bruiloft hoeft te hebben

Waarom je echt GEEN perfecte bruiloft hoeft te hebben

Toen ik mijn bruiloft aan het plannen was, keek ik vooral naar de meest perfecte foto’s. Zo moest het worden! Maar het werd echt geen perfecte bruiloft…

Maandenlang was ik bezig om de plaatjes van Pinterest zo goed mogelijk na te maken, ik wilde ook zo’n perfecte bruiloft! En dat hij op alle grote trouwblogs zou komen te staan! Ik droomde ’s nachts van decoratie, van lampjes, catering en nog veel meer. En ondertussen werd ik steeds ongelukkiger…

Huilen om die perfecte bruiloft

Ik schaam me er een beetje voor, maar ik heb regelmatig gehuild in de periode voor mijn bruiloft. Waarom? Omdat ik de lat enorm hoog had gelegd. Al die foto’s zagen er zo mooi uit, en dat was dan ook wat ik wilde bereiken. Ondertussen was ik helemaal niet zo veel bezig met de echte reden van die bijzondere dag; mijn leven delen met Glenn, mijn man.

Afgelopen week vonden Glenn en ik onze geloften terug. Bij Glenn zat er echt veel werk in, hij zei allemaal lieve dingen, en kwam met anekdotes uit onze relatie. En die van mij? Dat was ongeveer vijf regels met standaard opmerkingen over liefde en zijn mooie ogen (oja, en iets met scheten laten, tja…).

Spijt van al die energie voor perfectie

En dat is dus waar ik achteraf ontzettend veel spijt van heb. Ik zie nu al een paar jaar de meest perfecte plaatjes voorbij komen van prachtige bruiloften, de mooiste decoratie, fantastische jurken en de heerlijkste catering, maar wat mij echt raakt, dat zijn toch de geloftes. Ik heb mijzelf best wel verloren in het plannen van dat ‘perfecte’ plaatje. Toch zag onze bruiloft er uiteindelijk echt niet uit zoals ik dat wilde… Maar maakte dat iets uit? Echt HE-LE-MAAL niets! (En ik vond het alsnog supermooi hoor!)

Al die energie, en al die huilbuien, al die spanning of mensen het wel mooi zouden vinden… Hoe cliché ook, het viel allemaal weg op onze bruiloft. Waarom? Omdat ik gelukkig op dat moment precies wist waar het om ging; dat ik echt extreem, bizar, enorm veel van Glenn houd. En daarom is er maar een ding waar ik spijt van heb; dat ik niet nog VEEL meer tijd heb gestoken in dat moment waar het eigenlijk echt om gaat; mijn beloftes aan de liefste man van de wereld.

Laat je niet gek maken!

Gelukkig heb ik een schat van een vent die dat totaal geen probleem vond (en ik heb het ook wel een beetje goedgemaakt omdat ik een liedje voor hem heb gezongen), maar ik heb er wel van geleerd. Ik ga alleen niet nog een keer trouwen, haha! Dus voor mijzelf heb ik er helemaal niks meer aan. Maar jij wel! Neem het dus maar van mij aan; laat je niet gek maken! Een perfecte bruiloft heeft niets te maken met Pinterest-waardige foto’s. Een perfecte bruiloft, dat zijn jij en je aanstaande, en de mensen die jullie lief hebben. Natuurlijk is het heerlijk om daar ook een prachtig feest om heen te bouwen, en om dat met enorm veel creativiteit en plezier te plannen. Maar zorg er alsjeblieft voor dat het perfecte plaatje niet het doel van jullie bruiloft is!

Heb jij ook wel eens last van de druk om een perfecte bruiloft te plannen?

P.S. Dat neemt natuurlijk niet weg dat we wel heel erg van mooie plaatjes houden. Maar het doel daarvan is inspiratie, en dat zal het ook altijd blijven. Kijk er dus naar, neem mee wat je leuk vindt, maar laat je daar ook alsjeblieft niet gek door maken 🙂

Foto’s: Unsplash / Tom Fire Photography

Bron: Girlsofhonour.nl

Bekijk ook

Laden…