9 x de voordelen van een weddingplanner

9 x de voordelen van een weddingplanner

De voordelen van een weddingsplanner. Heb je even? Niet alleen hebben weddingsplanners gestudeerd voor hun beroep en hebben ze dus perfecte kennis van de huwelijksbranche, denk ook eens aan hoe non-stressvol en genieten het plannen van je bruiloft ineens voor je wordt! Een professionele weddingsplanner inhuren voor je bruiloft vinden wij echt een gigantische DO! Lees hier alles over de voordelen van een weddingsplanner.

De taken van een weddingplanner

Leuk, al die voordelen van een weddingsplanner, maar natuurlijk wil je eerst weten wat de taken van een weddingsplanner zijn. Een weddingsplanner helpt, ondersteunt en adviseert jullie bij het plannen van jullie huwelijk en het maken van keuzes. Dit kan zoveel als jullie zelf willen. Een weddingsplanner kan jullie bruiloft van A tot Z regelen, maar ook alleen helpen met bepaalde onderdelen.  Hij of zij kan ook samenwerkingen bij leveranciers voor jullie regelen en soms kan de weddingsplanner ook ingezet worden als ceremoniemeester. Op jullie trouwdag zorgt hij of zij ervoor dat alles in goede banen loopt en lost onverwachte situaties op. Het inhuren van een weddingsplanner zorgt ervoor dat jullie onbezorgd van jullie dag kunnen genieten!

De voordelen van een weddingplanner

In Amerika kunnen de meeste brides to be niet meer zonder een weddingsplanner, het is daar big business. Ook in Nederland wordt het steeds populairder om de planning van de bruiloft uit te besteden. En daar zijn genoeg redenen voor:

1) Totale ontspanning

Waarschijnlijk wel de grootste reden waarom veel koppels tegenwoordig voor een weddingsplanner kiezen: jullie kunnen in totale ontspanning naar jullie bruiloft toe leven. Natuurlijk maken jullie nog steeds alle keuzes, maar het uitvoeren ervan ligt bij de weddingsplanner.

2) Bron van creativiteit

Een weddingplanner heeft (als het goed is) al meerdere huwelijken gepland, dus hij/zij is één en al creativiteit. Twijfelen jullie ergens over of weten jullie niet zo goed hoe jullie verder moeten? Door alle ervaring heeft een weddingplanner vaak ideeën waar jullie nog totaal niet over nagedacht hebben. Hij of zij is ook helemaal op de hoogte van de laatste trends in wedding wonder land. 

3) Een weddingplanner als bemiddelaar

Loopt er even iets niet helemaal lekker tussen jullie en een leverancier? Komt er iemand zijn afspraken niet na? Een weddingplanner fungeert als buffer tussen jullie en de leveranciers en lost deze zaken voor jullie op.

4) Uitgebreide keuze en tijd besparen

Natuurlijk willen jullie je bruiloft zo snel mogelijk geregeld hebben. Een weddingplanner heeft een uitgebreid netwerk in de trouwbranche en weet, nadat jullie elkaar goed hebben leren kennen, wat voor bedrijven bij jullie als koppel passen. Dit betekent minder zoektijd en een uitgebreide keuze!

5) Samenwerkingen met leveranciers

Nog een voordeel van de vele connecties van een weddingplanner: door tips en tricks kunnen er vaak samenwerkingen aangegaan worden wat een hoop bespaarde centjes voor jullie betekent!

6) Bonden met je weddingplanner

De weddingplanner is tijdens de voorbereidingen je BFF en is er voor je wanneer je maar niet uitgepraat kan raken over je aankomende wedding. Waar je realtime BFF soms ook graag over iets anders praat dan versieringen en kleurenthema’s, krijgt een weddingplanner er net als jij er nooit genoeg van om te kletsen over je bruiloft! Dit schept een band en je helpt altijd iemand die je kan opbellen als je weddingkriebels weer eens beginnen op te spelen. Don’t hold back! 

7) Een weddingplanner regelt de saaie zaken

Facturen die zich opstapelen en bruiloftsverzekeringen die afgesloten moeten worden? Boring! Laat het lekker over aan je weddingplanner en hou je zelf alleen bezig met de fun stuff van je bruiloft. Frambozen of chocolade als bruidstaart smaak?

8) Een weddingplanner vergeet niets

Nog een reden waarom weddingplanners je helemaal ontstressen: ze vergeten niets! No worriesdat je er op the big day achterkomt dat je de naamkaartjes voor je gasten vergeten bent te maken, of de huwelijksbedankjes nog ergens in de kelder liggen te wachten. Relax, and let the weddingplanner handle it.

9) Geen zorgen op je trouwdag

Ook op je trouwdag leidt de weddingplanner alles in goede banen. Ligt ome Henk in de bosjes omdat hij net iets te veel speciaalbiertjes heeft gedronken of hebben de kids van je zus met de kleurpotloden op de muren van jullie château getekend? Not your problem anymore!

Redder in nood

Kortom, een weddingsplanner is jouw redder in nood als je in alle rust wilt genieten van de planning van je trouwdag. Hebben we je overtuigd en zie je jezelf al een en al zen de bruiloft tegemoet gaan? Neem dan eens een kijkje in onze bedrijvengids en zoek een weddingsplanner die perfect bij jullie past!

Bron: The Perfect Wedding

Bekijk ook

Laden…