Waarom ieder bruidspaar een trouwfilm moet laten maken

Waarom ieder bruidspaar een trouwfilm moet laten maken

Met een beetje geluk trouw je maar één keer. Dat wil je dus in één klap goed vastleggen. Het lijkt misschien geinig om je neefje achter een camera te spannen en zo een paar knaken te besparen. Toch raden wij dit streng af! Het shot moet in één keer goed zijn en daar komt toch een professional bij kijken. Tegenwoordig investeren steeds meer bruidsparen naast fotografie ook in een kicke video van hun trouwdag. Dat klinkt heel cool, maar wat is daarvan de toegevoegde waarde?

De toegevoegde waarde van een trouwfilm

Je ziet ze steeds vaker langskomen op Facebook; trouwfilmpjes waarvan de tranen je in de ogen schieten. Zo’n tof filmpje zorgt er serieus voor dat je jouw grote dag van begin tot eind herbeleefd. Veel bruidsparen kiezen pas last minute voor een trouwfilm. Als er nog een gaatje over is in het budget. Stiekem best wel zonde! Want een trouwfilm heeft absoluut toegevoegde waarde. Ik heb de voordelen even onder elkaar gezet, zodat het makkelijker is om je hubby ervan te overtuigen dat jullie ook voor zo’n cool trouwfilmpje moeten gaan.

1. Het is de beste manier om de dierbare herinneringen van je trouwdag te herbeleven. Een goede trouwfotograaf kan spontaniteit en emoties ook vastleggen op foto’s, maar op film komt het toch net een tikkie intenser over. Je hoeft niet bang te zijn dat er een hele filmcrew over je schouder meehijgt en dat je 25 takes moet doen voordat het perfecte shot erop staat. De bruidsvideograaf zal nauwelijks zichtbaar aan het werk zijn. Het enige Hollywood-star gehalte zullen jullie oogverblindende looks zijn!

2. Het is een leuke herinnering voor gasten die aanwezig waren op jullie bruiloft. Zo’n trouwalbum is hartstikke leuk voor het bruidspaar en de familie, maar de andere gasten zien er meestal niet zo veel van terug. Best wel jammer eigenlijk! Wel zo leuk als jouw gasten het feest van de eeuw ook nog een keer kunnen herbeleven. Je kunt je trouwvideo delen op Facebook om de rest van de wereld te laten zien hoe awesome jullie bruiloft was. Hoeft al die social media poe-ha van jullie niet zo, dan kun je de video ook gewoon rondsturen naar je gasten.

3. Het is ook leuk voor mensen die niet of maar gedeeltelijk aanwezig waren op jullie bruiloft. Hoe je het ook wendt of keert, er zullen altijd gasten verhinderd zijn om naar jullie bruiloft te komen. Misschien heb je veel vrienden/familie in het buitenland en past het niet in hun financiële plaatje om even op en neer te reizen naar Nederland (of juist naar het buitenland als je bruiloft daar plaatsvindt). Of misschien zou je het liefste een gigantische bruiloft organiseren, maar past dit niet binnen jullie budget. Als je na afloop een trouwvideo kunt laten zien, zijn de mensen die je niet kon uitnodigen er toch een beetje bij. En je oma of een zwangere vriendin die jouw feest eerder moest verlaten, kunnen door een toffe trouwfilm toch nog een beetje meegenieten van de feestvreugde.

Als dat geen huilen wordt….

Poeh hé, ik moest echt mijn best doen om mijn tranen in te houden tijdens het kijken van onderstaande video’s. Ik heb mijn persoonlijke top-3 voor jullie verzameld, zodat jullie een goede impressie krijgen van een mooi trouwfilmpje. Als je niet op je werk zit, dan zou ik die tranen lekker laten lopen! Een potje huilen op z’n tijd kan soms best lekker zijn! 🙂

Bruidbeeld creëert een blijvende herinnering van jullie trouwdag

Heb je lekker zitten snotteren bij bovenstaande video’s en wil jij ook zo’n mooie herinnering van jouw bruiloft? Check BruidBeeld voor meer info over trouwfoto’s- en video’s! 

 

Bron: The Perfect Wedding

Bekijk ook

Laden…