Trouwauto: ideeën en tips

Trouwauto: ideeën en tips

De rit naar de kerk of het gemeentehuis op je trouwdag is best bijzonder. Dit tochtje kan het gelukkigste ritje van je leven zijn, gehuld in je trouwoutfit en met je aanstaande naast je. Wij schotelen je de beste tips en ideeën voor wat betreft het trouwvervoer.

In of op welk vervoersmiddel zouden jullie willen trouwen?

Droom! Wat is jouw ultieme trouwvervoer? Fantaseer erop los en kijk waar je gedachten je brengen. Geen grenzen en geen gebaande paden. Alles kan nog in je fantasie, en bijna alles is te realiseren. Als je maar wilt en soms, eerlijk toegegeven, als je maar betaalt. Gaan je gedachten uit naar een klassieke trouwstoet of zie je een originele entree wel zitten? Wij belichten een negental mogelijkheden. Laat je inspireren, maar laat vooral je eigen dromen spreken.

Decoratie van de trouwauto

Wil je de trouwauto nog een beetje pimpen? Sure! Leuk! Maak er geen kermisattractie van maar houdt het simpel. Een bloemenboeket voorop staat chique! Ook kun je van tule leuke strikjes maken die je op jullie trouwauto kunt doen, maar ook op de auto van de bruiloftsgasten. Dan ziet iedereen gelijk dat jullie een bruiloftsstoet zijn! En eerlijk: het staat ook gewoon erg leuk.

Blikjes achter de trouwauto

Blikjes achter de trouwauto als het bruidspaar de bruiloft ’s avonds verlaat. Een heel oud gebruik dat nog vaak wordt gedaan. Behalve  grappig is het ook decoratief: zo’n sliert van blikjes achter de trouwauto ziet er heel leuk uit!

Ontstaan van het blikjesgebruik

Het is wel grappig om te weten hoe deze traditie is onstaan. Blikjes achter de auto hangen wordt al heel lang gedaan. Het is een traditie die nog komt uit de tijd dat mensen in koetsen reden. Vroeger werden er achter de koets blikjes gehangen om de geesten te verjagen die het geluk van het pas getrouwde bruidspaar wilden verpesten. Het geluid dat de blikjes maakten, zou de geesten verjagen.

Originele soorten trouwvervoer

Vespa

Ooit een eenvoudig vervoermiddel in het naoorlogse Italië, nu een hippe verschijningsvorm. Een Vespa is vintage, stijlvol en snel. En leuk! Het levert tevens ijzondere trouwfoto’s op. Een goede fotograaf weet namelijk wel raad met snelheid, wind en lachspieren.

Paard en wagen

Stoer als je voor een huifkar kiest. Romantisch als je gaat voor een koets. Met een beetje geluk is de route ergens bestraat met kinderkopjes, wat het geluid van de hoeven en de wielen ten goede komt en waardoor je je in het Victoriaanse tijdperk waant.

Auto

Populaire categorie. Je kunt kiezen voor een sportief wagentje als de Lexus Coupe of de ‘all-time favourite’ Ferrari. Je kunt kiezen voor een klassieke auto als de Rolls-Royce. Je kunt ook gaan voor luxe met een Limo of voor bekijks met een stretch SUV of Hummer. Op zoek naar een fantastische bolide? Kijk ook hier: Passionwithoutlimits

Vrachtwagen

Niet enkel voor het vervoeren van goederen, ook geschikt voor groepen mensen! Handig als je alle ceremoniegasten vervoer wilt bieden (en nog origineel ook!). Er bestaan compleet ingerichte feestexemplaren, maar ook authentieke modellen.

Bus

Een schoolbus, een oldtimer, een feestbus of eentje van de plaatselijke busmaatschappij. Heel efficiënt, want het vervoermiddel biedt veel zitplaatsen, levert daarom minder parkeerproblemen op en bespaart CO2-uitstoot. Groen dus! En heel gezellig, omdat iedereen bij elkaar zit.

Helikopter

Als je geen vliegangst hebt, is dit een mooie binnenkomer. Even alleen met z’n tweeën op zo’n 300 meter hoogte en dan al die verbaasde gezichten tegemoet. Bijzondere fotoreportage gegarandeerd.

Koe

Zoals gezegd kan bijna alles, zo ook het huren een trouwkoe. Net als een auto heeft de koe opties. Jullie namen op de rug van het beest? Je zegt het maar. Wat denk je van een riksja? Aangepast aan ieder weertype? Verwarming in de winter? Got to love it!

‘Oldschool’ brommer

Hebben jullie nog een leuk brommertje in de schuur staan? Ook dat kan tof zijn! Het ziet er leuk uit, alleen moet het weer goed zijn en je moet ook oppassen dat je trouwjurk niet tussen de spaken gaat!

Boot

Als de trouwlocatie vlakbij of aan het water ligt, is een boot een leuk vervoermiddel. Ook bij deze categorie zijn er veel mogelijkheden. Denk aan het schip van een mosselvisser, een luxe jacht, een roeiboot, een exemplaar met motor of een romantische gondel!

(Bak)fiets

Eén op het zadel, de ander in de bak. Lekker traditioneel en galant als de heer gaat trappen en de bruid zich nestelt in de bak. Comfortabel is het misschien niet, origineel wel. Zeker met goed weer een leuk en goedkoop vervoermiddel. En nog helemaal groen ook!

Trouwvervoer voor wie?

Bij het regelen van trouwvervoer komt meer kijken dan je denkt. Wil je alleen een vervoersmiddel regelen voor jou en je aanstaande? Of toch voor het hele gezelschap dat bij de ceremonie aanwezig is? Is de kerk of het gemeentehuis goed bereikbaar? Hoe zit het met parkeergelegenheid? Things to think about!

Vergeet je de plaats van de fotograaf in de stoet niet? In of naast het vervoermiddel kan dat leuke kiekjes opleveren. En past het voertuig wel in de stijl van je bruiloft?

Doe je huiswerk!

Doe je huiswerk. Leuk lijkt anders, maar voorbereiding is heel belangrijk. Volgens het gezegde is voorbereiding het halve werk. Volgens ThePerfectWedding.nl is het alles. Lees onze fora, bekijk onze blogs en praat met bekenden.

Aanbevelingen of juist slechte referenties kunnen heel belangrijk zijn in het maken van je keuze. Advertenties en plaatjes kunnen nog zo mooi zijn, ervaringsdeskundigen zijn toch betrouwbaarder. Dus heb jij een goede of juist heel slechte ervaring met een bedrijf? Deel die ervaring dan met andere bruidsparen door je beoordeling te geven op de pagina van het bedrijf.

Word een trouwvervoerexpert!

Profiteer van je status. Zelf kun je ook een bijna-ervaringsdeskundige worden: maak een proefrit. Ontzettend leuk natuurlijk, maar zeker ook handig. Alleen dan weet je of het ultieme vervoermiddel voldoet aan al jouw wensen. Wees daar overigens niet te makkelijk mee, vaak zijn er aanbieders genoeg. Een kijkje bij de concurrent kan perspectieven bieden. Kijk, ervaar en vergelijk. Baat het niet, dan schaadt het niet.

Begin op tijd!

Wees op tijd. Begin op tijd met brainstormen én met boeken. Wachtlijsten kunnen de pret bederven. Na alle voorbereidingen hoef je dan op je trouwdag alleen maar achterover te leunen en te genieten van de rit van je leven!

Bron: The Perfect Wedding

Bekijk ook

Laden…