Tips voor je bruiloft styling

Tips voor je bruiloft styling

Het is erg leuk om de styling van je bruiloft zelf te doen. Het is echter niet zo makkelijk als het misschien lijkt… Als je zelf je bruiloft gaat stylen zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Wij geven je een aantal tips zodat jij deze ‘fouten’ in bruiloft styling niet begaat.

 

Tip 1: Niet alle kleuren matchen

Misschien heb je wel 2 lievelingskleuren maar dat wil niet automatisch zeggen dat je beide ook moet gebruiken als kleurenthema voor je bruiloft. Misschien matchen ze wel helemaal niet. Kijk hier dus goed naar bij de styling van je bruiloft.

 

Tip 2: Gebruik niet te veel kleuren

Gebruik in je styling niet té veel verschillende kleuren. Om het makkelijk te houden; kies voor maximaal 4 kleuren die goed bij elkaar passen. Als je deze kleuren in alles doorvoert, van trouwkaart tot decoratie, creëer je samenhang. Om het natuurlijk te laten ogen kies je voor kleuren die dicht bij elkaar liggen, zoals natuurlijke tinten. Dit zorgt ervoor dat je styling minder rommelig overkomt. Een beetje tegenstrijdig in wat we je net vertelde maar het is ook heel gaaf om juist voor het extreme te gaan en voor een bont kleurenpallet te kiezen. Let op; dit maakt het wel wat moeilijker omdat je dan echt moet zorgen dat het met elkaar moet matchen. Een voorbeeld waarvoor je kan kiezen is zie je hieronder.

bruiloft-styling_816129

 

Tip 3: Je hoeft niet perse mee te gaan met de trends

Dan zijn het weer de fleurige pastelkleuren, dan weer het vintage bruin en groen en nu is het weer koper en goud. De trends op het gebied van kleuren gaan zo snel dat je ze nauwelijks kan bijhouden. Een bruiloft moet een hele persoonlijke dag worden en daarom is ons advies om alleen voor deze trendkleuren te kiezen als ze ook écht bij jullie passen. Is dat niet zo? Kies dan lekker voor iets wat wel meer bij jullie past!

 

Tip 4: Maak het niet té

Een veel gemaakte fout is dat de styling té wordt omdat je denkt dat elke kleur evenveel terug moeten komen op je bruiloft. Dat is nergens voor nodig! Heb je meerdere kleuren? Kies dan voor één kleur die net iets meer terugkomt dan de overige kleur(en). Kies je voor een opvallende kleur, zorg er dan ook voor dat er een neutrale kleur tegenover staat. Voorbeeld: kies je voor fel roze, kies dan ook voor een kleur zoals lavendel of licht blauw.

 

Tip 5: Let op de textuur van de spullen die je gebruikt

Hierbij gaan we even een stapje verder als het rekening houden met de kleuren. Wat we hiermee bedoelen kunnen we het beste uitleggen aan de hand van een voorbeeld; stel je voor dat je een jute tafelloper hebt, moet je niet kiezen voor satijnen servetten. Ondanks dat de kleuren misschien goed bij elkaar passen gaat dit toch niet helemaal matchen…

bruiloft-styling_984280

 

Tip 6: Let ook op de kleuren van de trouwlocatie

Heb je je styling helemaal leuk bedacht, ga je je trouwlocatie stylen, vloekt het met de kleuren die je trouwlocatie gebruikt… Oeps! Dat wil je natuurlijk niet, zonde van al de moeite die je erin hebt gestopt. Bekijk dus altijd goed welke kleuren je terugziet op je trouwlocatie. Welke kleuren hebben de muren, de gordijnen en het interieur? Vraag daarnaast bijvoorbeeld ook even na welke kleur hun servetten en tafellinnen hebben. In het ergste geval kan je dit namelijk nog zelf meenemen zodat het allemaal wel bij elkaar past.

 

Tip 7: Kies voor een kleur die bij het seizoen past

Deze tip heeft niet heel veel uitleg nodig. Het is natuurlijk een beetje gek als je in de winter knal geel kiest en in de zomer donker bruin met groen en rood…

 

Tip 8: Houd rekening met je gasten

Het is leuk als je gasten zich kleden naar het thema. Hier zitten echter 2 kanttekeningen aan; allereerst moet je wel duidelijk maken dat je dit van ze verwacht en wat de style is. Dit kan je doen door een trouwkaart in jullie style te versturen en eventueel jullie moodboard (zie tip 9) daarbij te voegen. Mocht je voor een opvallende kleur kiezen, kan je niet verwachten dat al je gasten in deze kleur verschijnen. Kies dan een kleur voor de kleding die goed bij de andere kleuren past maar wel wat neutraler is.

 

Tip 9: Maak een moodboard

Maak voor je trouwleveranciers een moodboard van jouw ideeën. In dit moodboard laat je duidelijk jouw kleuren maar ook de style zien. Om een voorbeeld te geven; als je een bruidstaart in jouw style wilt hebben, kom je er niet als je alleen de kleuren doorgeeft. Een bruidstaart kan zo veel verschillende stylen hebben… Dit geldt ook voor je bruidsboeket!

bruiloft-styling_98106

 

Vind je het toch allemaal wat spannend en laat je het liever aan een professional over? Hier vind je hele goede stylisten.

 

Bron: Trouwplannen.nl

Bekijk ook

Laden…