Huwelijksreis naar Fins Lapland

Huwelijksreis naar Fins Lapland

Zijn jullie een avontuurlijk koppel en houden jullie van wintersport, lekker eten en prachtige uitzichten? Ga dan op huwelijksreis naar Fins Lapland!

Er zijn een heleboel redenen om op huwelijksreis naar Fins Lapland te gaan, maar deze 5 redenen zijn wat mij betreft sowieso een must:

  • Na een koude buitenactiviteit warmen jullie samen op bij een heerlijk haardvuur;
  • Zoef samen de prachtige witte pistes naar beneden en kom op adem tijdens een romantische pauze in een tipi tent;
  • Na het leveren van flink wat inspanning (op de ski’s, op de slede achter de husky’s of op de sneeuwscooter. Zie hieronder) komen jullie samen tot ontspanning in de Finse sauna;
  • Bij kaarslicht en op warme rendiervellen samen genieten van de lekkerste Finse hapjes: van speciale vissoorten tot rendiercarpaccio;
  • En natuurlijk: ga ’s avonds op zoek naar het noorderlicht en als jullie geluk hebben geniet samen van de prachtige kleuren en lichten in de lucht!

En hoe zien die toffe activiteiten er dan uit? Dat leg ik je graag uit!

Husky sledetocht

Voor veel toeristen in Fins Lapland is het de nummer één activiteit: met een zestal husky honden voor je uit in een slede door het prachtige sneeuwlandschap touren. De honden wachten je luid blaffend op en zijn pas stil als ze lekker hard mogen rennen. Terwijl jij in de slede zit, staat jouw lief aan het ‘stuur’ en halverwege de tocht wisselen jullie om. Leg je een flink parcours af, dan heb je de kans dat je onderweg enkele heuveltjes tegenkomt. Dan moeten de honden natuurlijk hard werken om jullie voort te trekken. De honden zullen onherroepelijk naar je omkijken, met een vragende blik in hun ogen die zegt “hey, ga je ons nog helpen?” De sleebestuurder moet dan met één voet mee trappen, zodat de husky’s niet alles alleen hoeven te doen. Gaat de tocht naar beneden, dan gaat het natuurlijk als vanzelf, al moet je dan soms op de rem gaan staan, zodat de slede niet harder gaat dan de honden kunnen lopen.
Onderweg genieten jullie van prachtige uitzichten, besneeuwde bossen, heuvels en als het goed is: een heerlijk zonnetje aan de hemel!

Sneeuwscootertocht

Houden jullie echt van avontuur en zijn jullie ook wel in voor wat snelheid? Maak dan een tocht op de sneeuwscooter! Ook hierbij zit eerst de één aan het stuur en de ander achterop, waarna je halverwege wisselt van plek. Zorg ervoor dat je flink wat lagen kleding draagt, want vooral achterop de sneeuwscooter kan het heel koud zijn! Romantisch is het natuurlijk wel als je dan je lief heerlijk om zijn/haar middel vasthoudt, terwijl jullie door het besneeuwde landschap crossen.

Skiën en/of langlaufen

Natuurlijk kun je gaan wintersporten in de Oostenrijkse, Franse of Zwitserse alpen, maar de sneeuwkwaliteit is nergens zo goed als in Fins Lapland. In de wintermaanden sneeuwt het er vrijwel dagelijks, dus dikke kans dat je skiet op een verse laag sneeuw. De skigebieden zijn weliswaar minder uitgebreid dan in de alpen, maar de witte, uitgestrekte vergezichten maken veel goed. Bovendien is het super knus om samen in een tipi tent te pauzeren en dan je eigen worstjes of andere maaltijden klaar te maken op een zelfgestookte vuurtje!

Bezoek de rendierfarm

Zijn jullie dierenliefhebbers en vinden jullie het ook nog eens interessant om wat te weten te komen over de geschiedenis van de Finse bevolking? Bij de rendierfarm krijg je uitleg over de trektochten die Finse families vroeger maakten met hun kudde rendieren en tipi tenten. Neem een kijkje in zowel ouderwetse als moderne tipi’s, aai en voer de rendieren en… last but not least: maak een sledetocht achter de rendieren aan!

Spot het noorderlicht tijdens een sneeuwschoenwandeling

Vooral in de koude wintermaanden maken jullie kans om het noorderlicht te zien tussen 19 uur ’s avonds en 2 uur ’s nachts is de kans het grootst. Maak samen een sneeuwschoenwandeling met een gids, waarbij je verzekerd bent van een tocht langs de meest donkere (en dus de beste) plekjes en warm tussendoor even op met heerlijk warme Finse bessensap.

Is het donker en helder genoeg en is het noorderlicht die avond in de lucht, dan hebben jullie geluk en beleven jullie een waanzinnig mooie ervaring. Is het slechts in lichte mate aanwezig, dan zie je witte lichten aan de hemel verschijnen. Is het noorderlicht beter te zien, dan neem je meer kleuren waar, zoals groen en rood en dan kunnen de gekleurde lichten tegelijkertijd heel snel in de lucht bewegen!

Maak je foto’s, zorg dan voor een ruime sluitertijd en liefst ook voor een statief. Je merkt al snel dat je camera betere ogen heeft dan jij, want de kleuren zijn daarop beter zichtbaar dan wij mensen kunnen waarnemen. Reden te meer om dus flink wat plaatjes te schieten!

Willen jullie wel op zoek naar het noorderlicht, maar zijn jullie minder van de wintersport? Check dan eens deze blog over honeymoon naar IJsland.

Waar gaat jullie huwelijksreis heen? Klik hier om een toffe reis naar Finland te boeken.

Coverfoto van Unsplash, overige foto’s zijn door Maud zelf gemaakt.

Bron: Girlsofhonour.nl

Bekijk ook

Laden…