Hoe werkt een bruidsvideograaf en hoe vind je de videograaf die bij jullie past?

Hoe werkt een bruidsvideograaf en hoe vind je de videograaf die bij jullie past?

Na tien jaar nog steeds kunnen zien hoe jouw man reageerde toen hij jou voor het eerst in een trouwjurk zag? Met een bruidsvideograaf is het allemaal mogelijk. Maar hoe vind je de videograaf die bij jullie past?

Je bruiloft is een speciale dag, en de kans is dan ook groot dat je na afloop zegt: ‘het is echt voorbij gevlogen’. Het liefst zou je het moment dat hij de ring om je vinger schoof of jou die kus gaf nog een keertje willen beleven. Een videograaf is dan een goede oplossing, want hij maakt een film van jouw bruiloft. Zo kan je tien jaar later nog steeds wegdromen bij jouw favoriete momenten van de dag.

Zo gaat een bruidsvideograaf te werk

Wanneer jullie een videograaf willen inhuren voor jullie bruiloft, is het belangrijk om dit ruim acht maanden voor jullie huwelijk te doen. Doe dit nog eerder als je merkt dat de videograaf erg gewild is. Videografen zijn op dit moment erg populair onder bruidsparen, dus het zou zonde zijn als jullie favoriet al is volgeboekt! Wanneer je een videograaf hebt benaderd, laat hij weten of hij tijd heeft en maakt hij vervolgens een afspraak met jou. Op deze afspraak bespreken jullie de dag door. Het is belangrijk voor een videograaf om te weten waar jullie waarde aan hechten op de dag. Vind je het moment dat jij de kerk in komt lopen belangrijk, of vind je de gasten belangrijker? Zo weet de videograaf waar hij op moet letten. Vervolgens komt de grote dag, en de videograaf filmt alles wat jullie hebben afgesproken. Na afloop ontvang je de film en is het nagenieten geblazen.

Welke soorten bruidsvideografen heb je?

Elke videograaf is anders, dus het is belangrijk om te kijken welke het beste bij jullie past. Zo zijn er videografen die tekst, dus speeches en kerkdiensten, belangrijker vinden en videografen die meer focussen op de sfeer van de bruiloft. Bespreek van tevoren goed met jouw aanstaande af wat voor herinnering je aan de dag wilt overhouden. Alles wat is gezegd, of mooie sfeerbeelden? Kijk vervolgens welke videografen er zijn en welke het meeste in de buurt komen van wat jullie willen.

Tips voor het vinden van een geschikte videograaf

Het vinden van een geschikte videograaf kan moeilijk zijn, en daarom geven wij jou een aantal tips om jou te helpen.

  1. Bekijk eerst wat je wilt, en zoek daarna een geschikte videograaf. Doe dit niet andersom. Elke videograaf heeft een eigen stijl van filmen; kleurgebruik en kwaliteit van het geluid bijvoorbeeld. Op de websites van de videografen staan voorbeelden van video’s, in deze stijl zullen ze dus ook jouw bruiloft filmen.
  2. Struin verschillende websites van videografen af. Zo kom je erachter welke er zijn en wat ze allemaal kunnen.
  3. Boek een videograaf op tijd. Zo voorkom je dat jouw favoriet al volgeboekt is.

Hieronder zie je een voorbeeld van een bruidsfilm, gemaakt door Anouk Fotografeert.

Zou jij een videograaf willen op je bruiloft? En als je al getrouwd bent, hebben jullie gekozen voor een videograaf?

Coverfoto: Rianne fotografie.

Bron: Girlsofhonour.nl

Bekijk ook

Laden…