Hoe kom je aan de foto’s gemaakt door je gasten?

Hoe kom je aan de foto’s gemaakt door je gasten?

Op eigenlijk elke bruiloft waar ik aanwezig ben, merk ik dat er door gasten veel foto’s worden gemaakt. Tegenwoordig heeft natuurlijk bijna iedereen wel een smartphone, waarmee heel gemakkelijk de ene toffe foto na de andere gemaakt wordt. Vaak vergeten gasten de zelfgemaakte foto’s naar je toe te sturen. Dit is zonde, want ondanks dat je een professionele fotograaf voor je trouwdag hebt ingehuurd, zijn de foto’s van gasten een super leuke herinnering. Natuurlijk zijn deze totaal anders dan de foto’s welke gemaakt zijn door de fotograaf, maar daardoor zijn ze niet minder mooi, hilarisch, romantisch of gek. Daarnaast wordt een fotograaf vaak voor een paar uurtjes ingehuurd en niet de gehele dag. Ook mist een fotograaf wel eens een momentje. Bijvoorbeeld het moment waar je samen met je beste vriendin een tussen-onsje had op het toilet, terwijl jullie even jullie make-up aan het bijwerken waren. Hoe leuk zou het zijn om al deze foto’s die gemaakt zijn door gasten in je bezit te hebben? Eigenlijk moet je deze foto’s ook in je bezit zien te krijgen.. maar hoe?!

 

Wegwerpcamera’s


Wegwerpcamera voor uw bruiloftEen mogelijkheid is om op het feest een aantal wegwerpcamera’s neer te leggen, waarmee elke gast foto’s kan maken. Zelf heb ik dit destijds ook tijdens mijn eigen bruiloft gedaan en dit leverde ontzettend leuke foto’s op. In eerste instantie was ik bang dat dit niet zou werken. Zouden gasten wel foto’s maken? Willen gasten hier wel gebruik van maken? Krijgen we niet alleen maar foto’s te zien met dezelfde mensen erop? Maar mijn gedachtes waren geheel onterecht! Alle camera’s waren helemaal volgeschoten en daarnaast kon ik duidelijk aan de foto’s zien dat verschillende gasten de wegwerpcamera’s hadden gebruikt.

 

Een nadeel aan de wegwerpcamera’s is echter wel dat je nog steeds niet de foto’s tot je beschikking hebt, die door de gasten zijn gemaakt via hun mobiele telefoon of eigen fototoestel. Hoe kan je deze foto’s in je bezit zien te krijgen?
Bron afbeelding

Instagram of Twitter

Bijvoorbeeld door aan je gasten te vragen of ze de gemaakte foto’s op Instagram of Twitter willen plaatsen, maar dan wel onder een specifieke hashtag. Dit kan je doen door middel van een leuke tekst op de trouwkaart te zetten of een leuke poster op te hangen bij de trouwlocatie. Op een aantal Amerikaanse websites heb ik hiervoor hele leuke posters gevonden, welke je voor een paar euro kan downloaden. Bijvoorbeeld deze en deze. Met goed zoeken, kan je er echter veel meer vinden. Als je na de bruiloft dan zoekt op deze hashtag, dan vind je zo alle foto’s terug die door je gasten zijn gemaakt! Er zitten echter wel een aantal nadelen aan. Ten eerste is deze manier nogal publiekelijk. Ik bedoel, iedereen kan dan in principe je foto’s zien, terwijl je deze wellicht (in eerste instantie) nog even voor je zelf wilt houden. Ten tweede beschikt niet iedereen over een Instagram of Twitter account, waardoor je op deze manier alsnog niet alle foto’s in je bezit kan krijgen.

 

App Wedding Party


Zelf geef ik daarom de voorkeur aan de app Wedding Party. Vorig jaar heeft één van mijn bruidsparen hier gebruik van gemaakt en I loved it! Je kunt je als bruid en bruidegom aanmelden waarna je je eigen pagina krijgt. Gasten kunnen de door hun gemaakte foto’s in de app uploaden. Dit is echter nog maar één onderdeel van de app. De app is namelijk een manier om je gasten te betrekken bij de voorbereidingen van je bruiloft.

wedding app

Wedding Party App Impressie

Je kan er namelijk ook veel informatie in kwijt, bijvoorbeeld de trouwdatum, het programma, gegevens over de trouwlocatie, informatie over parkeren, leuke nieuwtjes; eigenlijk alles wat je maar wilt delen met je gasten. Gasten kunnen op hun beurt ook reacties geven en berichten plaatsen. Je kan het vergelijken met een soort online prikbord, waar alleen personen op kunnen komen die over de inloggegevens beschikken. Ik heb het vorig jaar dus bij mijn bruidspaar ervaren en ik vond het echt van toegevoegde waarde. Daarnaast is de app ook nog eens gratis!

 

Verzoek geen foto’s maken


Van een kennis hoorde ik dat zij een bruiloft had meegemaakt waarbij het bruidspaar aan de gasten had gevraagd om geen foto’s te maken. Het bruidspaar wilde ten eerste niet dat zij op foto’s een fototoestel zouden zien of gasten die foto’s aan het maken waren en ten tweede wilden ze graag alle foto’s van hun bruiloft zelf in de hand houden. Persoonlijk vind ik de foto’s van gasten ontzettend leuk, maar wellicht is dit wel iets wat jou aanpreekt?

 

Ik ben ontzettend nieuwsgierig! Hoe organiseer jij de foto’s gemaakt door gasten?

 

Bron: Toffetrouwblog.nl

Bekijk ook

Laden…