Hoe kies je een trouwambtenaar uit?

Hoe kies je een trouwambtenaar uit?

Je trouwambtenaar kiezen is niet het eerste ding waar je over nadenkt bij het plannen van je bruiloft. Maar het is wel een belangrijk onderdeel van je wedding! Je wilt natuurlijk geen stijve en ongemakkelijke toespraak bij je ceremonie door iemand die zich totaal niet in jullie heeft verdiept. Wij vertellen hoe je dit kunt voorkomen en de trouwambtenaar kiest die helemaal bij jullie past!

Hoe kies je een trouwambtenaar?

Een trouwambtenaar kies je natuurlijk niet zomaar op de gok, maar het is ook niet het eerste wat je gaat regelen als je gaat trouwen. Toch is het wel iets waar jij en je lover goed over na moeten denken, want een trouwambtenaar verzorgt een belangrijk deel van je bruiloft: de toespraak bij de ceremonie. Jullie willen natuurlijk geen sleepy gasten! De ceremonie moet een persoonlijk verhaal worden en dan is het handig als de trouwambtenaar jullie als stel goed kent. Er is zoveel keuze dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom geven wij handige tips voor het kiezen van een trouwambtenaar die bij jullie past!

Beginnen met zoeken naar een trouwambtenaar

Natuurlijk moet je ergens beginnen met zoeken. Wie weet kan je vriendin of collega je een goede trouwambtenaar aanraden. Het handigste is natuurlijk om via onze bedrijvengids een trouwambtenaar te vinden die bij jullie past! Vergelijk verschillende trouwambtenaren en lees de ervaringen van andere bruiden zodat je een goede keuze kunt maken.

Bedenk wat je in de speech wilt

Bedenk voordat je met de trouwambtenaar in gesprek gaat wat je in de speech wilt verwerken. Natuurlijk wordt in de toespraak verwerkt hoe jullie elkaar hebben leren kennen. Maar graaf eens dieper. Wat zijn jullie favoriete herinneringen samen? Hoe zien jullie de toekomst? Misschien willen jullie ook wel een zwaarder onderwerp aan bod laten komen tijdens de speech van de trouwambtenaar, zoals een overleden dierbare.

Ga een persoonlijk gesprek aan

Wanneer jullie één of een paar trouwambtenaren op het oog hebben kunnen jullie ervoor kiezen om een persoonlijk gesprek met ze aan te gaan. Zo leren jullie elkaar kennen en weten jullie of er van beide kanten een klik is. Ook leer je het karakter van de trouwambtenaar kennen: is hij/zij bij het gesprek al een beetje langdradig? Dan weet je dat het niet past. Humor is, natuurlijk afhankelijk van wat je zelf wilt, voor veel stellen ook van belang. Neem ook een lijstje met vragen mee die je aan de trouwambtenaar kunt stellen. Voorbeelden van vragen kunnen zijn:

  • Hoe lang ben je al trouwambtenaar?
  • Hoe flexibel ben je?
  • Wat voor spullen gebruik je bij de ceremonie?
  • Hoe ver woon je van de locatie af?
  • Hoe ga je om met eventueel gestorven dierbaren?
  • Hoeveel inspraak hebben jullie zelf op de speech?
  • Mogen jullie de speech aanpassen?
  • Kunnen jullie je familie en vrienden ook laten bijdragen aan de speech?
  • In welke stijl wil je de speech voltrekken?

Vraag om een proefspeech

Ook kun je altijd aan de trouwambtenaar vragen of hij/zij je een stukje van een proefspeech wilt opsturen. Zo kan je al van tevoren inzien welke manier van vertellen de trouwambtenaar heeft. Heeft de ambtenaar gevoel voor humor en weet hij/zij de gasten te boeien? Misschien vind je het ook wel erg belangrijk om een emotionele gebeurtenis te verwerken in de speech. Zo weet je meteen hoe de trouwambtenaar met zulke situaties omgaat!

Trouwen in het buitenland

Wil je trouwen op een bijzondere plek, misschien wel in het buitenland? Vraag altijd na aan de trouwambtenaar of hij/zij ervoor open staat om naar het buitenland te vliegen. Zo kom je niet voor een nare verrassing te staan wanneer dit niet mogelijk blijkt!

De perfecte trouwambtenaar

Jazeker, de perfecte trouwambtenaar bestaat ook voor jullie! Wanneer je er een beetje moeite in steekt en je er even in verdiept vinden jullie vast en zeker de trouwambtenaar die jullie ceremonie er tot eentje maakt om nooit meer te vergeten!.

Bron: The Perfect Wedding

Bekijk ook

Laden…