Hier moet elke man in trouwen: Je eigen maatpak!

Hier moet elke man in trouwen: Je eigen maatpak!

Deze blog is voor de mannen (dus dames, stuur hem even door!). Want wat is er nou mooier dan je eigen maatpak? Marcella schrijft er over.

Trouwen is een van de mooiste gebeurtenissen in je leven en het spreekt dus voor zich dat je deze dag op een bijzondere manier wilt organiseren. Er komen honderden ingewikkelde vragen kijken bij de voorbereiding van een bruiloft. In dit artikel richten we ons even op de mannen. Waar vind je jouw perfecte pak? Girl Who Travels Marcella zocht het antwoord bij de basis. In Florence worden de mooiste pakken op maat gemaakt.

Waarom een maatpak?

Er zitten eindeloze voordelen aan het dragen van een maatpak. Ja, wij vrouwen kunnen hier ook over meepraten! Ten eerste, kleren maken de man. Dit oude gezegde is zeker van toepassing bij een maatpak. Wil je indruk maken op je aanstaande en jullie gasten? Met jouw op maat gemaakte pak weet je zeker dat je outfit aansluit bij je persoonlijkheid.  Een pak op maat zit per definitie beter dan een confectie maatpak; het is precies aangemeten op jouw figuur. Daarnaast hoef je je met een maatpak nooit te irriteren aan te lange mouwen, te korte broekspijpen of een te wijd jasje. In een maatpak voel je je zelfverzekerd en comfortabel.

Bespoke man

Mannen die alleen maar maatpakken dragen hebben een term namelijk: Bespoke. Een bespoke man draagt kleding naar de gelegenheid, en kijkt dus niet naar de trends van het internet. Trends in bespoke wear zijn er ook eigenlijk niet, want een maatpak is iets van jou persoonlijk en niet gemaakt volgens een trend. Mooie blouses en jasjes zullen tevens nooit ‘uit’ de mode zijn. Het is namelijk een klassieke, tijdloze dracht. Natuurlijk zijn bepaalde kleuren het ene moment not done en het andere moment precies wat je wilt. En natuurlijk zijn er seizoen elementen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een pak. Inspiratie voor bespoke kleding kan je het beste op doen op de modebeurs voor mannen de Pitti Uomo. Deze beurs wordt twee keer in het jaar gehouden.

En als je dan toch op de Pitti Uomo bent…

Combineer dit dan gelijk met een gezellig weekend in de prachtige stad Florence waar de Pitti Uomo ook plaats vindt. Naast het lekkere eten en de goede wijnen, zit de stad vol met pakspecialisten. Hier zijn ze meesten in het uitvoeren van maatpakken. Neem je moeder, je beste vriend of juist je toekomstige vrouw mee en waan je samen in heerlijke Italiaanse cultuur.

Bekijk ook

Laden…