Decoratie voor een winterbruiloft

Decoratie voor een winterbruiloft

De decoratie voor een winterbruiloft verzorgen is extra leuk om te doen! Je kan er alle kanten mee op, maar knus en gezellig zijn toch echt wel de keywords voor een winterbruiloft. Denk aan knuffelige plaids, knisperende vuurtjes en een chocoladefontein. Maak je wedding betoverend mooi! Wij geven je onze tips over de decoratie voor je winterbruiloft!

Beginnen met de decoratie voor je winterbruiloft

Yay! Je hebt gekozen voor een bruiloft in de winter, hoe tof is dat! Nu mag je helemaal los gaan met de decoratie. Het is belangrijk dat de decoratie van je bruiloft één geheel vormt en dat alles met elkaar klopt. Om dit voor elkaar te krijgen is het goed om voor een kleurenpalet te kiezen, zodat alles dezelfde sfeer uitstraalt. De kleuren gebruik je dus niet alleen in je decoratie, maar bijvoorbeeld ook in je accessoires en bruidsboeket. Als je je kleuren hebt uitgekozen, dan kan je beginnen met het opdoen van inspiratie. Neem eens een kijkje in onze inspiratiegalerij, voor foto’s van decoratie. Maak een moodboard en hou je hier ook aan wanneer je bepaalde decoratie gaat aanschaffen!

Kleuren voor jullie winterbruiloft

Met het decoreren van je winterbruiloft kan je zoveel kanten op! Ga je voor de themakleur goud of wil je een wedding á la Kerst met rood als thema? Laat je inspireren door onze ideetjes!

Gouden decoratie op je bruiloft

Met de themakleur goud op je bruiloft creëer je een luxe uitstraling. Je kan het goud in de grote, maar ook de kleine details terug laten komen, zoals jullie trouwringen en je boeket. Ga voor gouden pumps onder je trouwjurk, gouden jurken voor je bruidsmeisjes en knallende centerpiecesop de tafels. Let wel op dat het niet te kitscherig wordt! Dit kun je voorkomen door het goud te combineren met natuurlijke materialen, zoals hout en veel groen.


Beeld: Jeremiah and Rachel Photography

Rode decoratie op je bruiloft

Rood is wel echt dé kleur voor een winterbruiloft! Ga voor een combinatie van rood en groen als je die echte Christmas vibe wilt creëeren. Vind je rood als thema een te heftige kleur voor al je decoratie? Ga dan voor subtiele rode details, zoals een rood boeket en rode bubbels en combineer het met een rustigere kleur.

Zilveren winterbruiloft

Bij zilver denk je waarschijnlijk al snel aan koud en grijs, maar zilver kan prachtig zijn als themakleur! Combineer zilver met tinten als lichtroze of blauw en je krijgt een hele mooie combinatie voor je winterbruiloft.


Beeld: Elsa Schaddelee Fotografie

Decoratie voor je winterbruiloft die je niet mag missen

Sommige decoratie voor een winterbruiloft mag je gewoon écht niet missen. Deze ideetjes maken je bruiloft op en top knus, gezellig en sfeervol!

Zachte plaids

Wat is een winterbruiloft zonder knuffelige, super zachte plaids en bontjes (nep, natuurlijk!). Gebruik ze alleen ter decoratie of zorg ervoor dat je gasten tijdens het eten geen harde billen krijgen.

Hot chocolate corner voor een winterbruiloft

Wat is winter nu zonder warme chocolademelk? (Met slagroom en marshmallows natuurlijk). Maak je gasten blij met een hot chocolate corner, waar ze hun eigen chocolademelk kunnen samenstellen. Witte chocolademelk, puur of toch gewoon melk? Geef je gasten de keuze! Wat verschillende toppings erbij en je bent klaar. Zij blij, jij blij. Het staat ook nog een fantastisch voor je winter decoratie!

(Nep)sneeuw als decoratie

Hebben jullie heel hard gebeden tot de sneeuwgoden en sneeuwdansjes gedaan maar wil het echt niet lukken op jullie bruiloft? Dan creëer je toch gewoon zelf sneeuw! Strooi de neppe sneeuw over de planten, bloemen en grove houten blokken en jullie hebben jullie eigen winter wonder land gemaakt.

Lichtjes op je winterbruiloft

Lampjes en lichtjes op je bruiloft kun je nu eenmaal echt niet missen als decoratie voor een winterbruiloft. Ga liever voor slingers met veel kleine lampjes en kaarsen dan een paar grote felle lampen. Je maakt zo een romantische, gezellige sfeer die helemaal bij jullie winterbruiloft past.

Let it glitter

Wat is een bruiloft in de winter nu zonder loads and loads of glitter? Je bruiloft is een van de weinige keren (oké, waarschijnlijk wel de enige) waar je met glitter kan strooien alsof het strooizout is. Wij op de redactie zijn helemaal fan van glitters als decoratie voor je winterbruiloft en zeggen dus ook; the more the better!

Knetterende vuurkorven op je winterbruiloft

Zie je jezelf al marshmallows roosteren met je geliefden bij een knetterend vuurtje? Wij wel! De gezelligheid van een vuurtje zorgt voor die intense wintersfeer. Zorg voor boomstammen of hooibalen om op te zitten en dekentjes om iedereen warm te houden. Super cosy!

Bloemen en planten als decoratie

Bloemen die je zeker in je winterbruiloft moet verwerken zijn hyacinten, anemonen, amaryllissen en tulpen. Combineer ze met winterse planten en materialen zoals dennentakken, dennenappels  en grof hout en je hebt de winterse vibe goed te pakken!

Klaar voor een winterbruiloft

Als je deze decoratie gebruikt ben je zeker weten helemaal klaar voor een winter wonder wedding! Wil je weten waar je decoratie kunt kopen of huren? Neem dan eens een kijkje in onze bedrijvengids en zoek decoratiewinkels!

Bron: The Perfect Wedding

Bekijk ook

Laden…