Bruidsboeket trends 2016

Bruidsboeket trends 2016

 

Het nieuwe jaar is begonnen, dus is het weer tijd voor de trends voor een nieuw trouwjaar. We brachten je al op de hoogte van de trends voor 2016 op het gebied van bruidsmode, bruidskapsels en bruiloft thema’s. Vandaag vertellen we je alles over de bruidsboeket trends 2016!

De overkoepelende trend voor het komende jaar is het vinden van de juiste mix tussen stijl en eenvoud.

Alleen kijken, niet eten

We zagen het in 2015 al enkele keren voorbijkomen, maar komend jaar wordt het helemaal hot! Nu vraag je je natuurlijk af wat er dan precies zo hot wordt. Nou, vruchten en kruiden in je bruidsboeket. Wat?! Ja, je leest het goed! Nu hoef je natuurlijk niet hele trossen bananen in je boeket te hangen, maar met subtiel wat vruchten of kruiden erin verwerkt, ga jij helemaal met de tijd mee. In een groen boeket kun je bijvoorbeeld wat munt of basilicum verwerken. Behalve een mooie kleur, levert dit natuurlijk ook een onweerstaanbare geur op. Let op! Je kunt door deze heerlijke geuren van eten natuurlijk wel trek krijgen. Pas op dat je niet je eigen boeket opeet tijdens je bruiloft.

Kleur

Zoals we al zagen bij de bruiloft thema trends is het helemaal hip om een kleurenpallet te maken. Dit pallet hoef je niet na het bepalen van je thema weg te gooien, want je kunt het ook gebruiken voor het samenstellen van je bruidsboeket. Kies bijvoorbeeld vijf verschillende bloemen van dezelfde tint. De subtiele kleurenvariatie zorgt voor een ombre effect. De kleuren lopen dan subtiel in elkaar over. Wil je een romatische sfeer? Ga dan zeker met deze trend aan de slag voor jouw bruiloft!

Veldboeket

Ook deze hebben we vorig jaar al wel eens voorbij zien komen, maar in 2016 gaan we het veldboeket nog veel vaker terugzien. Een boeket waarin we bloemen terugzien van het seizoen waarin er wordt getrouwd en eruit ziet alsof het net is geplukt. In een veldboeket worden bloemen van verschillende grotes en in verschillende kleuren met elkaar afgewisseld. Vaak wordt er gekozen voor klimop, eucalyptus of laurier om het boeket net die extra touch te geven.

Kleed je bloemen aan

Zelf loop je er natuurlijk mooi bij in je jurk, dus zorg dat je bloemen ook mooi aangekleed zijn. Nu kennen we natuurlijk allemaal het bekende ‘tapeje’ om de bloemen bij elkaar te binden. Dit jaar pakken we het allemaal wat netter en gezelliger aan, want vergeet het tapeje en haal de lintjes van zolder. Je bruidsboeket kleed je in 2016 aan met mooie lintjes in een kleur die in het klerenpallet van het boeket past.

Bekijk ook

Laden…