De after wedding dip, heb jij ‘em gehad?

De after wedding dip, heb jij ‘em gehad?

 

De after wedding dip; het meest gevreesde zwarte gat na je bruiloft. Niet direct stoer gaan doen en denken ‘dat heb ik niet gehad’ of ‘dat overkomt mij niet’, want ze zijn er in alle vormen en maten!

Maandenlang bereidt je samen met je lief de grote dag voor (misschien zit je er nu wel middenin, leuk!). Er gaat bijna geen gesprek voorbij zonder dat het woord bruiloft valt en je zit tot over je oren in de trouwjurken, locaties, bruidsbloemen en wat allemaal wel niet meer. Logisch ook, want een bruiloft plannen kost ook gewoon veel tijd en geeft stof tot nadenken (en dan niet alleen voor de jurk hé 😉 ).

Ook ik kon bijna aan niets anders meer denken dan aan de bruiloft. Het ging automatisch. Was ik de planten aan het water geven, dacht ik aan het bruidsboeket. Hoorde ik een fijn nummer op de radio dacht ik aan de openingsdans. Ook mijn gesprekken met MJ gingen vrijwel bijna allemaal over de bruiloft.  Waren we aan het eten: ‘ik heb de eerste mail gestuurd naar de cateraar.’ Alles wat ik deed, rook of hoorde associeerde ik met de bruiloft.

Dan, na een fantastische dag vol liefde, vreugde en emotionele momentjes, laat je je neervallen in bed en sluit je tevreden je ogen, of je telt samen nog de inhoud van de enveloppen, omdat je nog hyper de pieper bent of je doet samen ‘andere’ dingen… ;).

 ‘… en dan tuimel je zo het gevreesde zwarte gat in, de after wedding dip.’

Misschien een dag later al, of pas na een paar weken of na je huwelijksreis. Er komt een moment dat alle spanningen en het harde werken en alle emoties die daar bij kwamen kijken als een last van je schouders vallen en dan tuimel je zo het gevreesde zwarte gat in, de after wedding dip. Misschien merk of merkte jij er niet zo veel van, maar er zijn kersverse bruidjes die het wel ervaren hebben.

Ik besefte het bijvoorbeeld wanneer ik voor het eerst na de bruiloft de Hema in liep. Voorheen gingen de radartjes in mijn hoofd meteen op volle toeren werken, de sensoren stonden haarscherp, mijn ogen scanden alle vitrines met uitgestalde artikelen af en meteen gingen de alarmbellen rinkelen. Honeycombs, die moet ik hebben! Kartonnen bekers met rietjes in mintgroen en roze voor de limonadebar, check. Oeh, die kandelaar zou er ook erg mooi bij passen. Alle prikkels raceten mijn hoofd binnen en deden wedstrijdje wie als eerste mijn aandacht kregen.

Maar op die dag na de bruiloft gebeurde er wat anders…

Eerst ging ik automatisch in de scan-stand en stond ik al klaar in de startblokken, maar toen… niks. Stilte. Het gevoel dat je hebt wanneer je net een knijters tof concert hebt bijgewoond en je oren moeten wennen aan de stilte. Die oorverdovende stilte. Toen kwam het besef: wacht, het hoeft niet meer. De bruiloft is geweest, het is klaar. Oh men, dat was me toch een raar gevoel! Een beetje een somber en hol gevoel. Oftewel; de after wedding dip.

Er zijn verschillende soorten en maten van de after wedding dip. Geen zorgen dus, het overkomt iedereen en het is helemaal niet erg. Het is logisch dat je je een beetje raar voelt. Maar hé, gelukkig zijn er nog de prachtige foto’s en kun je samen terug kijken op een fantastische dag.

Hoe voelde jouw after wedding dip?

Coverfoto: FOR LOVE WE LIVE

Brond: Girlsofhonour.nl

Bekijk ook

Laden…